Om TRANSFORMATION

En poetisk berättelse
om utanförskap och kärlek

Inspirerad av Shakespeares Romeo och Julia

Av Ronny Danielsson och Roger Lybeck

Text Cristina Gottfridsson

TRANSFORMATION är en berättelse om varje människas kamp för att bli sedd och behandlad som en jämställd oberoende av religion, tradition, kultur, åsikt, sexualitet eller ålder.

I Caroli kyrka bor de åldrade och utstötta sida vid sida med de unga arbetslösa. Här möts hon och han.

Hon som vägrar stanna upp bara för att livsåren börjar bli många. Han som vill välja sin kärlek själv och inte gifta sig med den hans föräldrar har valt. När deras masker faller ser de varandra för första gången. Den äldre kvinnan, den yngre mannen. Eller bara två människor.

TRANSFORMATION är en dansteaterföreställning och ca en timme lång. I ensemblen möts nyutexaminerade dansare,  rutinerade ballerinor och tjugotalet amatörer.

Föreställningen görs i samarbete med Malmö Opera, Skånes Dansteater, Malmö Stadsteater, Malmö Stad – Stadsområde Norr och Kv. Caroli.

CAROLI KYRKA är Transformations spektakulära spelplats. Kyrkan avsakraliserades 2010 och används inte längre för gudstjänster.

Scenfest 560px

linje_vit

”TRANSFORMATION är en unik teaterupplevelse bortanför de etablerade scenerna. En föreställning att utforska och uppslukas av.”
Ronny Danielsson, regissör och Roger Lybeck, koreograf

Biljett2Ronny DanielssonRoger Lybeck

Regissör Ronny Danielsson och koreograf Roger Lybeck har framgångsrikt samarbetat på de stora svenska scenerna i över 15 år. Till deras senaste uppsättningar hör Sound of Music på Trøndelag Teater i Trondheim, Ronja Rövardotter på Stockholms stadsteater och Cabaret på Uppsala stadsteater. Transformation är första gången de får möjlighet att skapa ett alldeles eget konstverk.

linje_vit